Waterstofregio 2.0

di, 11/10/2016 - 11:31
Omschrijving: 
Waterstofregio 2.0: uniek eco-systeem rond waterstof in Vlaanderen en Nederland verder uitgebouwd.
Periode: 
2016 - 2019
Rol SPK: 
Partner
Partners: 
Automotive NL, Colruyt Group, E-Trucks Europe, ISVAG, Pitpoint, POM Antwerpen, POM West-Vlaanderen, SPK, VDL Groep en WaterstofNet.

Dit project is mede tot stand gekomen door steun met Europese middelen.

De samenwerking rond waterstof tussen Vlaanderen en Nederland is gestart in 2009 onder impuls van het Interreg-project ‘Waterstofregio Vlaanderen-Zuid-Nederland’. Binnen ‘Waterstofregio’, gecoördineerd door WaterstofNet, zijn een aantal unieke demonstratieprojecten gerealiseerd: 1 MW plant op restwaterstof, een nieuw bus concept op waterstof, een waterstoftankstation in Vlaanderen voor heftrucks, een waterstoftankstation in Nederland voor bussen en auto’s, een vuilniswagen op waterstof en een sloep op waterstof.

Op basis van deze resultaten heeft de regio Vlaanderen-Nederland een sterk eco-systeem rond waterstof ontwikkeld en is de regio actief betrokken bij een aantal Europese initiatieven.

Met het Interreg-project Waterstofregio 2.0, opnieuw gecoördineerd door WaterstofNet, wordt deze samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland verder verstrekt door bijkomende projecten te realiseren door en voor bedrijven in de regio. 

SPK zal in dit project als partner fungeren.

Meer info over Waterstofregio 2.0 vind je hier.