Verlenging project Jong Digidak voor DBSF

Geplaatst op ma, 05/03/2018 - 12:50

Op 26 februari kregen we het heuglijke nieuws dat ons project Jong Digidak, dat we vorig jaar met succes hebben afgerond, verlengd wordt tot en met eind november 2018.

Voor de nieuwe projectoproep voor DBSF, in opdracht van de Koning Boudewijnstichting, hadden we twee dossiers ingediend. Eentje daarvan, Digi-Groei, dat toegespitst was op trajectbegeleiding van NEET-jongeren heeft het niet gehaald.

Maar het tweede project, Jong Digidak 2, is wel goedgekeurd. Dat wil zeggen dat we ook dit jaar verder kunnen met onze werking. We waren ondertussen al van start gegaan met workshops en creatieve ateliers in onze digidak-locatie in Dessel. En sinds begin februari zijn we begonnen met deze workshops aan te bieden in IBO’s en de scholengemeenschap in Dessel. Vanaf begin maart doen we hetzelfde in scholen, BUSO-onderwijs, OKAN-klassen en armoedeverenigingen in Geel, Herentals, Turnhout, Hoogstraten, Boom en Kapellen.

De thema's die hierbij aan bod komen zijn mediawijsheid, programmeren en coderen en basisvaardigheden ICT. We gaan digi-buddies opleiden en ondersteunen en begeleiders, leraars en ouders mee opleiden om ervoor te zorgen dat elk kind, ook kansarm, thuis over een digitaal, sociaal netwerk beschikt.

We hebben dan ook met trots onze handtekening gezet onder het masterplan diversiteit in het jeugdwerk en waren opgetogen om onze werking als één van de best practices te mogen voorstellen op de 'wereldmarkt' die werd georganiseerd.

Meer info: Kris Verellen en Fien Cox.

Je kan onze activiteiten ook volgen op Facebook en Instagram.