Terugblik Sprekersacademie: woorden met impact

Geplaatst op do, 05/04/2018 - 14:34

Coaches Peter Perceval en An Nelissen hebben het opnieuw voor mekaar weten te krijgen. Het duo achter ‘Inspiring Speech’ nam, in het kader van het project APBC waar SPK partner is, zeven ondernemers een twaalftal weken onder de arm en wist hen stuk voor stuk te vormen tot topsprekers. 

Geen knikkende knieën, bevende handen of benepen stem te bespeuren. Wél een uitbundige glimlach en een zekere flair om hun verhaal te mogen brengen. Als publiek: familie en vrienden, collega’s en sympathisanten, maar ook geïnteresseerden uit het bredere netwerk of zonder persoonlijke band met de sprekers konden we bespeuren. Met maar liefst 90 aanwezigen mogen we spreken van een talrijke opkomst.

Talent komt steeds boven drijven, zegt men. Met onze eigen oren en ogen konden we hiervan getuige zijn. Op het podium zagen we ware voordrachten. Sommige ontroerend, andere verruimend, alle inspirerend. Tijdens de receptie achteraf zijn we dan ook niet verbaasd te horen dat enkele sprekers al meteen worden uitgenodigd om hun verhaal opnieuw te vertellen op een ander event. Geen beter bewijs van een geslaagd opzet van deze academie!

Uit enkele getuigenissen van de zeven deelnemende ondernemers onthouden we volgende ervaringen:

  • “Als ondernemer heb ik nooit problemen om presentaties te geven over mijn vakgebied, aangezien ik voldoende vertrouwen heb in mijn expertise. Storytelling is echter een vak apart.”
  • “Het is van de schoolbanken geleden dat ik nog zo hard heb moeten blokken.”
  • “Tijdens de coaching sessies wordt als het ware een spiegel voorgehouden. Dat is vaak confronterend, maar vooral een goede manier om uit te leren.”

Enkele sfeerbeelden vind je hier.

Het project ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. stimuleert cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen, om innovatie te stimuleren.
Hiertoe worden onder meer co-creatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd.
ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform voor de provincie Antwerpen werkt voor dit project samen met Stad Mechelen, Stad Turnhout en SPK en ontvangt hiervoor 520.654,44 euro subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).