Ook kinderen en jongeren digitaal

Geplaatst op wo, 08/11/2017 - 16:57

Dit jaar kent digidak, dankzij de steun van het Digital Belgium Skills Fund, een uitbreiding van de werking met een project op maat van kinderen en jongeren. Het werd “Jong Digidak” gedoopt en heeft als doel deze jonge doelgroep (6- tot 18-jarigen) via allerlei activiteiten toe te leiden naar ICT-vaardigheden.

ICT en technologie zijn niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. We komen alsmaar meer toepassingen tegen in het dagelijkse leven, maar ook op school en op de werkvloer. Het is dan ook belangrijker dan ooit dat deze digitale trein niet gemist wordt. Door laagdrempelige workshops te organiseren geeft Jong Digidak kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar de kans om hier hun eerste vaardigheden in aan te leren. Aan de hand van workshops en creatieve ateliers hebben al meer dan 150 jongeren over meer dan 5 locaties in de provincie Antwerpen leren programmeren, films maken, denken als een computer, robots bouwen en meer.

Jong Digidak wil hier echter niet bij stoppen. Niet alle toepassingen zijn te zetten in een workshop. Daarom wordt er een beurs georganiseerd voor kinderen en jongeren, waar ze zullen kunnen proeven van de verschillende toepassingen van ICT en technologie in de vrije tijd, de werksfeer en meer. De beurs zal doorgaan op 25 november in de Warande in Turnhout. Tussen 10u00 en 17u00 is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

Voor meer info kan je steeds terecht bij Fien Cox.