Koplopers Last Minute Lezing “Developing Flourishing Organisations”, Maurizio Zollo - 16.03.18

Geplaatst op wo, 07/03/2018 - 11:25

Een nieuw initiatief: de Koplopers Last Minute Lezing! Op vrijdag 16 maart is Maurizio Zollo te gast bij SPK. Deze Italiaanse Professor Corporate Strategy and Sustainability (Bocconi Universiteit Milaan) spreekt over “Developing Flourishing Organisations”. Afspraak om 14u00 bij SPK.

De overgang naar een meer duurzame manier van leven houdt velen van ons volop bezig. Er wordt al jarenlang over gesproken en geschreven, maar toch blijkt het in de praktijk erg lastig. Onze diepgewortelde gewoontes brengen ons steeds weer terug bij ons bekend en vertrouwd gedrag, hoewel we beseffen dat dit niet altijd even duurzaam is … Hoe kunnen we dan wel een grondige en blijvende verandering teweegbrengen in onze waarden en normen, en dus een verandering in zowel individuele als collectieve beslissingen en professionele activiteiten?

Prof. Zollo deed er onderzoek naar, en schreef er samen met enkele collega’s een boek over: “The evolutionary leap to flourishing individuals and organisations”. Hierin beschrijft hij – gestaafd met concrete praktijkvoorbeelden – hoe een omslag in mindset en bewustzijn in organisaties gerealiseerd kan worden dankzij specifieke meditatie-oefeningen. Zijn wetenschappelijk onderzoek maakt de brug tussen neuroscience en business research en toont aan dat deze oefeningen niet enkel een impact hebben op het welbevinden van het individu maar tevens leiden tot een grondige transformatie in bedrijven en organisaties.

Dan blijkt dat het begrip ‘duurzaamheid’ niet enkel gaat over hoe efficiënter omgaan met grondstoffen en het overleven op de lange termijn, maar het krijgt een wervende aantrekkelijkheid: ‘sustainability-as-flourishing’, het realiseren van het hoogste potentieel in onszelf, onze organisaties en onze wereld.

Professor Zollo is verbonden aan de Bocconi Universiteit in Milaan, en visiting professor aan het SLOAN School of Management van het MIT in Boston. Zijn onderzoek is gericht op het begrijpen hoe bedrijfsorganisaties omgaan met veranderingen: meer in het bijzonder hoe managers deze evolutionaire processen kunnen begeleiden via een combinatie van strategische groei-initiatieven enerzijds en via organisatieverandering, innovatie en leerprocessen anderzijds. Maurizio Zollo is één van de bezielers van twee boeiende internationale onderzoeks- en trainingsnetwerken: GOLDEN (Global Organisational Learning and Development Network) for Sustainability, en CEL (Center for Evolutionary Learning).

Praktisch

  • Datum: Vrijdag 16 maart 2018
  • Locatie: SPK, Campus Blairon 714, 2300 Turnhout (ingang D2)
  • Agenda:
    • 14u00 - Lezing Professor Maurizio Zollo
    • 15u00 - Gelegenheid tot vragen
    • 15u30 - Einde

Inschrijven

Deelname is gratis maar inschrijven is wel verplicht en kan via deze link.

Dit event komt tot stand mede dankzij de steun van Belfius.