Het ervaringsbewijs voor begeleider in de buitenschoolse kinderopvang wordt verlengd

Geplaatst op wo, 07/03/2018 - 12:12

Eind maart 2018 zou er een einde komen aan de subsidies die de testcentra krijgen vanuit ESF en het Vlaams Cofinancieringsfonds voor het organiseren van assessments voor het behalen van een ervaringsbewijs. Eerder deze maand ontving KIKO echter het heuglijke nieuws dat we nog tot eind 2018 verder gesubsidieerd worden hiervoor.

Het ervaringsbewijs voor begeleider in de buitenschoolse kinderopvang kent een lange traditie binnen KIKO. Meer dan 10 jaar geleden werd het in leven geroepen om personen die ervaring hadden in het werken met kinderen, maar nooit de juiste kwalificaties daarvoor behaald hadden, de mogelijkheid te geven hun ervaringen te crediteren. Zo verhoogden hun arbeidskansen en konden ook zij in de erkende buitenschoolse kinderopvangsector tewerkgesteld worden. Win-win, meer ervaren arbeidskrachten voor een knelpuntberoep en tegelijk een grote erkenning voor hun kwaliteiten. KIKO stond mee aan de wieg van dit ervaringsbewijs en sloeg de handen ineen met Vormingscentrum Hivset vzw, WEB/I-Diverso en Vokans vzw om als testcentrum ‘BuitenKans’* te fungeren. Sinds 2006 behaalden al 665 personen hun ervaringsbewijs als begeleider in de buitenschoolse kinderopvang in ons testcentrum. Een aantal dat onzes inziens nog sterk mag groeien!

Wil je graag meer info over het behalen van een ervaringsbewijs in de buitenschoolse kinderopvangsector? Dan kan je terecht bij Sanne Vrancken: sanne.vrancken@spk.be of 0496 22 46 48.

*BuitenKans is een project van KIKO en wordt gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds en het Vlaams Cofinancieringsfonds