GrowIn 4.0 uit de startblokken

Geplaatst op wo, 04/04/2018 - 16:27

In het kader van GrowIn 4.0 reiken SPK en Open Manufacturing Campus de hand naar productiegerelateerde kmo’s in de ruime regio rond Turnhout. Het project ligt dan ook in directe lijn met de missie van OMC, nl.: de industrie van de toekomst in Vlaanderen mee vorm en inhoud geven als echte hotspot van open innovatie. 

Het GrowIn 4.0 project heeft als doel kmo-productiebedrijven te laten kennismaken met de nieuwe technologieën en innovaties die gepaard gaan met Industrie 4.0. Deze industrie van morgen kent zowel uitdagingen als opportuniteiten. Het project wil kmo-productiebedrijven de vaardigheden en methodes aanreiken om innovaties ook daadwerkelijk te implementeren.

Waar OMC ideaal geplaatst is om de reeds aanwezige expertise in high tech volume productie te delen met zijn community, zal SPK in het project zijn uitgebreide netwerk aanspreken en zoals steeds proberen verbindingen te leggen. Met als gezamenlijk doel het creëren van positieve economische impact.

In samenwerking met de andere projectpartners wordt er kennis vergaard, methodes getest en geschikte businessmodellen ontwikkeld om de uiteindelijk verworven tools individueel en op maat toe te passen op kmo-productiebedrijven in Vlaanderen. We geloven namelijk dat niet elke productiegerelateerde kmo op hetzelfde punt staat in de transformatie naar een bedrijf van de toekomst en mogelijk worstelt met zijn eigen uitdagingen en groeimogelijkheden.

Voor meer info, contacteer Herwin Daniëls (herwin.daniels@spk.be of 0479 46 29 05) of ga naar de projectenpagina.