De Kempense Modderweek

Geplaatst op di, 24/06/2014 - 14:18

De ‘International Mud Day’ die wereldwijd jaarlijks eind juni plaatsvindt inspireerde SPK vzw/KIKO om de eerste editie van de Kempense Modderweek in 2014 te lanceren in de buitenschoolse kinderopvangsector van het arrondissement Turnhout.

Het doel van de Kempense Modderweek is kinderen de natuur van dichtbij op een uitdagende, positieve en bijzondere manier ten volle te laten beleven. Buitenspelen is immers gezond, noodzakelijk en bovenal gewoonweg ple’zand’t!

De kinderen van de deelnemende IBO’s (Initiatieven voor Buitenschoolse Opvang) kunnen gedurende de week van 23 juni 2014 tijdens verschillende opvangmomenten in hun eigen IBO hun hartje ophalen tijdens een grote variatie aan ple’zand’te activiteiten: elkaar uitdagen in een moddergrabbelwedstrijd of moddertouwtrekcompetitie, moddermaskers maken, moddertaartjes bakken, modderige blotevoetenpaden doorkruisen, modderkunstwerken ontwerpen, modderglijbanen uittesten, kriebeldiertjes zoeken in de modder, etc. Onder het motto: ‘Vuil worden is ple’zand’t!’, ervaren de kinderen de modder met al hun zintuigen. We voorspellen alvast dat enkele wasmachines in de Kempen overuren zullen draaien deze week.

In de plaatselijke IBO’s van Balen, Dessel, Grobbendonk, Herenthout, Merksplas, Olen, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar en Westerlo staan de begeleid(st)ers alvast vol enthousiasme klaar om met de kinderen de zomervakantie op een spetterende manier in te leiden!

Voor meer informatie of een plaatsbezoek tijdens een modderig speelmoment kan u contact opnemen met:
SPK vzw/KIKO
Carine Breugelmans
Campus Blairon 714
2300 Turnhout
Tel: 0470 10 72 36
carine.breugelmans@spk.be