2B Connect - tweede reeks opleidingen Biodiversiteit en Bedrijven

Geplaatst op wo, 29/11/2017 - 17:30

In 2018 organiseert 2B Connect, een project waar SPK één van de partners is, een tweede reeks opleidingen Biodiversiteit en Bedrijven.

Steeds meer bedrijven hechten belang aan natuur en biodiversiteit. Omdat natuur verkoopt en het bedrijfsimago versterkt. Omdat een natuurrijke of groene omgeving rustgevend en inspirerend kan zijn. En omdat natuur ook strategisch interessant blijkt voor een bedrijf. Denk aan goedkoper groenbeheer of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maar biodiversiteit is geen ‘core business’ voor bedrijven. Een professionele ondersteuning is dan ook geen overbodige luxe.

Daarom biedt het 2B Connect project twee opleidingen in dit kader:

  • Een masterclass Adviseur Biodiversiteit en Bedrijven
  • Een masterclass Light Biodiversiteit en Bedrijven

Beide opleidingen worden gratis aangeboden.

Masterclass adviseur Biodiversiteit en Bedrijven

Deze masterclass wil mensen opleiden die zeer specifiek in een commerciële of niet-commerciële context bedrijven willen begeleiden om enerzijds biodiversiteit in de bedrijfspolicy te introduceren of te versterken en anderzijds te komen tot een meer biodiverse inrichting en/of ecologisch beheer van het bedrijfsperceel.

Na afloop van deze opleiding kunt u bedrijven stap voor stap hierbij helpen. Daarbij heeft u aandacht voor de kansen voor bedrijf én natuur.

Start: donderdag 1 februari 2018. Inschrijven kan tot en met zondag 10 december 2017.

Meer info over de masterclass Adviseur Biodiversiteit en Bedrijven vindt u hier.

Masterclass Light Biodiversiteit en Bedrijven

Met deze opleiding verdiept u zich kort in dezelfde onderwerpen als de Masterclass Adviseur Biodiversiteit en Bedrijven, zonder dat u de ambitie heeft om zelf als technisch adviseur met bedrijven aan de slag te gaan.

U zal geïnspireerd worden over de voordelen van werken rond biodiversiteit en bedrijven, u maakt kennis met inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland, u leert hoe u bedrijven kan enthousiasmeren en hen praktisch op weg kan helpen om te werken aan dit thema.

Start: dinsdag 12 juni 2018.

Meer info over de masterclass Light Biodiversiteit en Bedrijven vindt u hier.