Studiedag In Spin

activiteit
Datum en uur: 
vri, 20/10/2017 - 09:30
Locatie: 
Karel de Grote Hogeschool, Campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen

Op 20 oktober organiseren SPK/KIKO en Karel de Grote Hogeschool een studiedag over ouders, kunsteducatie en onverwachte locaties in de buitenschoolse kinderopvang.

Tijdens In Spin worden de resultaten voorgesteld van drie praktijkgerichte onderzoeksprojecten in de buitenschoolse opvang:

 • Hop Up 
  De foyer van een kunstencentrum, de kantine van een voetbalclub, de turnzaal van een school, … Hop Up tovert ruimtes in een mum van tijd om tot uitdagende speelomgevingen waar kinderen zich thuis en geborgen voelen. Hop Up maakt samenwerking mogelijk tussen organisaties voor kinderopvang, onderwijs, sport en vrije tijd van kinderen.
  Hop Up is een project van SPK vzw/KIKO. Hop Up komt tot stand met steun van de Provincie Antwerpen en in samenwerking met de U.A., faculteit ontwerpwetenschappen.
 • Kubuki
  In Kubuki zochten begeleiders en onderzoekers naar manieren waarop kunsteducatie de buitenschoolse kinderopvang kan versterken. Hoe kunnen kunsteducatieve organisaties hun aanbod afstemmen op de buitenschoolse opvang? Welke ondersteuning kunnen begeleiders uit de buitenschoolse kinderopvang gebruiken om kinderen succesvol te begeleiden bij een kunsteducatief aanbod?
  Kubuki is een actie-onderzoek van het Expertisecentrum Pedagogische Ondersteuning in Kinderopvang en School en de opleiding Kunst- en Cultuurbemiddeling van de Karel de Grote Hogeschool, in samenwerking met Kunst in Zicht, Het Paleis en C-Mine.
 • Spreekkansen 
  Hoe kunnen ouders en buitenschoolse opvang elkaar versterken? Twee onderzoekers en een pedagogisch ondersteuner zochten samen met de teams van Kinderclub Oevel en BKO Boom naar manieren die begeleiders en ouders appreciëren. Ze gingen daarvoor ook te rade bij binnen- en buitenlandse inspiratiebronnen.
  Spreekkansen is een praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek (PWO) van het Expertisecentrum Pedagogische Ondersteuning in Kinderopvang en school van de Karel de Grote Hogeschool.

Programma

 • 09u30  Onthaal en registratie
 • 10u00  Verwelkoming door Dietlinde Willockx (KdG) en Peter Bellens (Provincie Antwerpen)
 • 10u15  Plenaire voorstelling van de drie projecten: Spreekkansen, Hop Up en Kubuki
 • 11u00  Pauze
 • 11u30  Keuzesessie 1
 • 13u00  Lunch
 • 14u00  Keuzesessie 2
 • 15u30  Receptie met voorstelling van de projecten

Praktische info

Wanneer? Vrijdag 20 oktober van 9u30 tot 15u30 met aansluitend receptie

Waar? Karel de Grote Hogeschool, Campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen

Prijs? 40 euro incl. catering

Inschrijven

Het aantal deelnemers voor elke sessie is beperkt. Wil je zeker de sessie van je voorkeur volgen, schrijf dan snel in.

Inschrijven kan via deze link. Ook voor meer info kan je hier terecht.