Maak werk van jouw innovatieve bedrijfscultuur

activiteit
Datum en uur: 
din, 24/05/2016 - 14:00
Locatie: 
Turnhout en Antwerpen

Is jouw bedrijf een omgeving waar nieuwe ideeën floreren en innovaties vanzelf tot ontwikkeling komen? Zit innovatief denken in het dna van jouw bedrijfscultuur? Weet jij als ondernemer welke beslissingen een impact hebben op innovatie? Heb jij zicht op alle competenties en talenten van jouw medewerkers? Kortom, heb jij als ondernemer een helder beeld van de innovatiecultuur van jouw bedrijf?

Als jouw antwoord op één van bovenstaande vragen neen is, dan ben je aan het juiste adres. Antwerp Management School slaat samen met The Forge, Flanders Inshape, COCD en SPK in opdracht van Syntra de handen in elkaar om KMO's te ondersteunen in hun groei naar een innovatieve bedrijfscultuur.

Hoe helpen wij je verder?

In een reeks van gratis workshops reiken we je tools en technieken aan die jou en jouw team de juiste richting uitduwt. De keuze voor de workshops kan je maken op basis van een screeningstool die precies werd ontwikkeld om het innovatief klimaat in teams en organisaties te meten. De tool genereert een helder profiel en weerspiegelt de 'as-is' momentopname. Je krijgt met andere woorden een diagnose van de mate van innovatie in jouw bedrijfscultuur. De tool zal je rechtstreeks doorverwijzen naar workshops die voor jouw bedrijf interessant kunnen zijn. 

Nieuwsgierig? http://syntra.theforge.be

De workshops

Workshop Veiligheid: Hoe creëren we een veilige omgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn, zich op hun gemak voelen en effectief willen meedenken en bijdragen aan het geheel? De workshop gaat interactief via een brainstormmethode op zoek naar antwoorden op voorgaande vragen en speelt zo in op de bijhorende principes. Tevens is er aandacht voor feedback geven op de juiste manier en het juiste moment.

Workshop Visie: Eerst maak je kennis met de theorie rond visie- en missieontwikkeling. Daarna ga je aan de slag met praktische oefeningen omtrent kernwaarden, positionering, visie en persoonlijkheid van je bedrijf. Er is bijzondere aandacht voor het veranderingsproces.

Workshop Business Game: Welke beslissingen en acties hebben impact op innovatie? Hoe stimuleer je een innovatiecultuur, innovatieve werknemers, teams en processen? Via het interactieve 'The Innovation Game' probeer je samen met je team je eigen bedrijf zo innovatief en succesvol mogelijk te maken.

Workshop Ondersteuning: Kan je als teamlid rekenen op steun voor innovatie? Heeft het team het gevoel dat het ondersteund wordt door het managementteam? Wordt deze steun uitgesproken? Via een 'value exchange board' leer je een projectplanning maken: zo kom je tot een gedragen proces waarin duidelijk is wie welke rol heeft op welk ogenblik.

Workshop Taakgerichtheid: In deze workshop reflecteer je over waarom mensen wel of niet willen presteren, waarom ze kwaliteit al dan niet belangrijk vinden en welke rol tijdsdruk en erkenning spelen. Hoe stimuleer je mensen om voor 'goud' te gaan?

Voor wie?

De workshops zijn specifiek bedoeld voor KMO-bedrijfsleiders, zaakvoerders, ondernemers, kaderleden en strategische medewerkers. Er zijn meerdere deelnemers per organisatie mogelijk.

Praktisch

Je kan deelnemen aan één of meerdere workshops, naargelang je behoefte. Je kan kiezen uit drie verschillende regio's/provincies: Antwerpen, West-Vlaanderen of Vlaams-Brabant. Inschrijven is wel verplicht via deze link.

De data voor de Provincie Antwerpen zijn:

  • Workshop Veiligheid (Flanders Inshape) - Di 24/05/2016 van 14u00 tot 17u00 - SPK, Turnhout
  • Workshop Visie (COCD) - Di 31/05/2016 van 14u00 tot 17u00 - SPK, Turnhout
  • Workshop Business Game (The Forge) - Wo 01/06/2016 van 09u00 tot 12u30 - AMS, Antwerpen
  • Workshop Ondersteuning (Flanders Inshape) - Di 07/06/2016 van 09u00 tot 12u30 - AMS, Antwerpen
  • Workshop Taakgerichtheid (COCD) - Wo 08/06/2016 van 09u00 tot 12u30 - AMS, Antwerpen

Locaties

SPK vzw
Campus Blairon 714, 2300 Turnhout

AMS
Sint-Jacobsmarkt 9-13, 2000 Antwerpen

Meer info

Heb je vragen? Contacteer ons: ellen.bisschops@spk.be