Bedrijfsbezoek Groep Van Roey - VOLZET

activiteit
Datum en uur: 
din, 07/02/2017 - 14:00
Locatie: 
Groep Van Roey, Oostmalsesteenweg 261, 2310 Rijkevorsel

Op 7 februari zijn we te gast bij Groep Van Roey voor ons volgende bedrijfsbezoek. Groep Van Roey is een bedrijvengroep met een sterk en gezond fundament. Van Roey bestaat al meer dan 275 jaar. Van een familiebedrijf groeiden ze uit tot een bouwgroep, bestaande uit negen bedrijven.

Groep Van Roey is sterk in de ontwikkeling, ontwerp, financiering, bouw, onderhoud en exploitatie (= DBFMO) van projecten in zijn geheel of in deelfacetten, steeds met bouw als corebusiness en dit in verschillende sectoren.

Van Roey is na acht generaties nog steeds 100% in handen van een betrokken familie. De bereidwilligheid vanuit de familie om te investeren zorgt voor veel mogelijkheden. Innovatie en investeren in aanpalende groeidomeinen (waar ze meerwaarde kunnen creëren voor hun klanten) blijft dan ook een belangrijk strategisch agendapunt voor de groep.

Hoog tijd voor een blik achter de schermen van deze koploper. Op 7 februari zijn we welkom voor een bezoekje aan het nieuwe BEN-hoofdkantoor (Bijna Energie Neutraal) van de groep in Rijkevorsel. Het is één van de duurzaamste kantoorgebouwen van België waarbij het met een E-peil van 22 ruim voorop loopt op de Bijna-Energie-Neutraal normering vanaf 2021.

Het gebouw is een knap staaltje van innovatie met onder meer doorgedreven isolatie, een ventilatie met warmteterugwinning, vloerverwarming in het atrium op het gelijkvloers en bijgeregelde vloerconvectoren in andere ruimtes. Daarnaast beperkt de verlichting met daglichtregeling het energiegebruik. Op het dak staan fotovoltaïsche panelen, een deel ervan is bovendien ingericht als groendak, wat een verbetering van de waterhuishouding met zich meebrengt. Het recuperatiewater wordt ingezet voor sanitair gebruik.

Meer info of inschrijven? Klik hier.

Het project ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. stimuleert cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen, om innovatie te stimuleren. Hiertoe worden onder meer co-creatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd.
ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform voor de provincie Antwerpen werkt voor dit project samen met Stad Mechelen, Stad Turnhout en SPK en ontvangt hiervoor 520.654,44 euro subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).